Absurdismi Sanat Eserine Dönüştüren 10 Film

Bu filmleri izledikten sonra, hani aklınıza bir film gelir ama hangisi olduğunu hatırlamazsınız ya! Bu filmler tam tersi, izledikten sonra bir daha aklınıza gelmeyecek. Çünkü aklınızdan hiç gitmeyecek filmler. Tabi bu kadarla sınırlı değil ama ilerleyen günlerde böyle 10’ar 5’er devamı gelecek. Şimdi bilmeniz gereken asıl konu şu;

Absurdism, yaygın sanat ve Edebiyat alanında 20. yüzyılda keşfedilmişti ve varoluşçu hareketin içinde derin ve sessiz olarak devam etti. Bu söz konusu Camus, Samuel Beckett, Fyodor Dostoyevski, Franz Kafka gibi ünlü yazarların felsefi soruşturmaları, onların geniş kullanımlı yapılmış sosyal hayat, kimlik, Tanrı ve din, delilik, depresyon, ve daha birçok gibi fikriler, konular evrildi çevrildi ve bugünlere geldi.
Hiciv, kara mizah, trajedi, komedi, abartı ve diğer birçok hikaye motifleri saçma gibi görünüp aslında istemem yan cebime koy muhabbetine dönüştü. Ve daha çok odaklanmaya ve sanki bir sihir gibi seyircinin zekasıyla oynamaya başlandı. Acımasız ve çoğu zaman gerçekleşmesi için sonuçsuz arama gibi ve anlayış içine bir ışık tutacak olan senaryolar filmlere dönüştü. İşte aklıma ilk gelen daha doğrusu izledikten sonra aklımdan hiç gitmeyen 10 absürt film.

1. Zelig (Woody Allen, 1983)

2. Songs from the Second Floor (Roy Andersson, 2000)

3. Life of Brian (Terry Jones, 1979)

4.Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (Stanley Kubrick, 1964)

5. Cosmos (Andrzej Żuławski, 2015)

6. The Lobster (Yorgos Lanthimos, 2015)

7. Eraserhead (David Lynch, 1977)

8. Burton Fink (Coen Kardeşler, 1991)

9. Safety Last! (Fred C. Newmeyer & Sam Taylor, 1923)

10. Brazil (Terry Gilliam, 1985)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir